MOVE 2018 byder på et stærkt fagligt konferenceprogram om topaktuelle emner af forskellig faglig karakter. Programmet for MOVE offentliggøres løbende frem mod messen her på siden. 

Formålet med konferenceprogrammet er at indramme værdikæden for logistikbranchen. Vi har inddelt programmet i 3 moduler, der hver især tilbyder forskellige vinkler på værdikæden for logistik. På denne måde kan du vælge ét eller flere af de moduler der bedst matcher dine ønsker og behov.

Konferencemodulerne 1-3 er betalingsmoduler.

   

KL. 10.00 :: T HANSENS HISTORIE

Mere info følger. 

v/ Bent Jensen, T Hansen

Scenen i udstillingsområdet.
  

KL. 10.30-12.00 :: RUNDBORDSMØDE

Rundbordsmøde med landspolitikere og faglige fyrtårne fra logistikbranchen.

Tidligere transportminister Hans Christian Schmidt leder en politisk rundbordssamtale med deltagelse af politikere og fremtrædende repræsentanter fra transportbranchen.

Rundbordssamtalen sætter fokus på fremtidens muligheder og udfordringer for transportbranchen herunder vigtigheden og fordelene ved at kombinere transportformer i Danmarks centrale knudepunkter.

Rundbordssamtalen er for udstillere og besøgende på messen.

v/ Hans Christian Schmidt

Scenen i udstillingsområdet. 
  

KL. 13.00-13.30 :: BÆREDYGTIGHED SOM DEN NYE DAGSORDEN

Den gamle måde at tænke virksomhed, industri, konkurrence og ledelse på står for fald. Der er behov for nytænkning. Vi har endnu ingen færdige løsninger, men vi har konturerne af noget nyt. I disse konturer indgår ord som partnerskaber, samskabelse, bæredygtighed, FN’s 17 verdensmål og resiliens. I sit foredrag vil Steen Hildebrandt, der lige har skrevet en bog om verdensmålene, tale om disse emner og fremlægge sit syn på den aktuelle ledelsessituation.

v/ Steen Hildebrandt, professor, adjungeret professor og Ph.D

Indlægget afvikles på en separat scene.

KL. 13.40-14.10 :: REVOLUTION PÅ LAGERET

Intensiv teknologiudvikling giver nye muligheder for automatisering af logistik. Nu er der tekniske løsninger, der gør at automation ikke længere bare for de største virksomheder.

 

Med robotisering og AI-teknik er vi tæt på et teknikgennembrud af pluk, hvilket betyder, at størstedelen af det manuelle arbejde i vid udstrækning kan automatiseres. Dette påvirker både lager- og produktionslogistik.

v/ Dr. Lars Hultén

Lars Hultén er VD - Swisslog i Norden med lang erfaring indenfor logistik i forskellige virksomheder og med en baggrund indenfor logistikforskning.

Indlægget afvikles på en separat scene.
  

KL. 14.20-15.00 :: TEKNOLOGIER I DEN GRØNNE OMSTILLING

Lars Overgaard vil underbygge overskriften med en gennemgang af de konkrete teknologier, der kan forventes at komme i spil. Hvordan ser udviklingen ud i dag, hvad er status, hvordan kan den forventede teknologiske udvikling være, og hvornår vil en markedsintroduktion være relevant og på hvilke områder?  Rammebetingelser spiller også en vigtig rolle, det gælder f.eks. etableringen af tankinfrastruktur, regulering mm.

v/ Lars Overgaard, program manager for energi og transport, Teknologisk Institut

Indlægget afvikles på en separat scene sammen med Lars Dagnæs (se nedenfor). 

KL. 14.20-15.00 :: UDVIKLINGSPERSPEKTIVER

Lars Dagnæs vil i sit indlæg om megatrends på transportområdet give nogle bud på, hvordan en road map for den grønne omstilling kunne se ud, og hvad sker der aktuelt. Lars Dagnæs vil i sit indlæg tage udgangspunkt i en række internationale studier om den fremtidige energiforsyning, og i de initiativer, vi i dag kan se internationalt - bl.a. i vores nabolande og i lande uden for Europa.

v/ Lars Dagnæs, civilingeniør med bred erfaring fra dansk transport og logistik. Han er sekretær for Netværk for Transport og Miljø, TINV

Indlægget afvikles på en separat scene sammen med Lars Overgaard (se ovenfor).

KL. 15.10-15.50 :: FREMTIDENS VEJE

Andreas vil fortælle om de muligheder og udfordringer der kommer i takt med, at køretøjerne bliver mere selvkørende. Hvad betyder det for mobiliteten og trafikken? Hvornår kommer de? Giver det nye forretningsmodeller inden for transport? Og hvordan kommer vores veje til at se ud i fremtiden? Hvad er status på platooning?

Andreas vil prøve at besvare disse spørgsmål samt de spørgsmål, der kommer frem i forbindelse med den efterfølgende debat.

v/ Andreas Egense, vejdirektoratet

Indlægget afvikles på en separat scene sammen med Camilla J. Olsen (se nedenfor). 

KL. 15.10-15.50 :: SELVKØRENDE TEKNOLOGIER

Hvordan vil selvkørende teknologier forandre vores hverdag og hvilken indflydelse kan det få for logistikbranchen?

Nyeste eksempler på selvkørende teknologier i samspil med andre teknologier, der vil ændre hverdagen for vores mobilitet adfærd, hvordan vi handler ind, hvordan vi får ting leveret mm.

 

Hvordan ser logistikken ud for fragten af varer fra Danmark til Mumbai (case på et fremtidsscenarie)?

 

Refleksioner: Hvem står med bolden og bærer ansvaret for udviklingen samt de muligheder og udfordringer det kan afstedkomme? 

v/ Camilla J. Olsen, skribent og debattør på Selvkorende.dk 

Indlægget afvikles på en separat scene sammen med Andreas Egense (se ovenfor). 
  

KL. 09.15-10.45 :: TIME TO COPY CHINA

Vi hører ofte om Amazon og Google, når det handler om disruption, men det er på høje tid, at vi får øjnene op for, hvad der sker i Kina. Kinesiske virksomheder er nemlig ikke bare kopister. De sætter nye standarder inden for blandt andet droner, elbiler, fintech og kunstig intelligens. Hør, hvad du kan lære af Kinas fremadstormende teknologiselskaber. 

v/ Christina Boutrup, journalist, forfatter og underviser

Indlægget afvikles på en separat scene sammen med Mikkel Hippe Brun og Wen Jia (se nedenfor).

KL. 09.15-10.45 :: VERDENS STØRSTE SUPPLY CHAIN

Den danske fintech-komet Tradeshift er vokset med 300 pct. om året de seneste fem år og er blevet verdens største handelsplatform med mere end 1,5 mio. virksomheder. Hør om virksomhedens innovative koncept, der går ud på at forbinde købere og sælgere og understøtte alle de processer, der indgår lige fra logistik til fakturering og finansiering. Tradeshift har godt 600 ansatte i San Fransisco, København og Suzhou i Østkina og stiler mod en børsnotering i 2019.

v/ Mikkel Hippe Brun, der har en fortid i It- og Telestyrelsen, hvor han var med til at udvikle den offentlige faktureringstjeneste Nemhandel. Han er en af de tre grundlæggere af Tradeshift og er blandt andet ansvarlig for ekspansionen i Kina. 

Indlægget afvikles på en separat scene sammen med Christina Boutrup (se ovenfor) og Wen Jia (se nedenfor). 

KL. 09.15-10.45 :: DANISH E-COMMERCE IN CHINA

Airstore was founded just five years ago and already turns over more than 100 million kroner in e-commerce in the fast growing Chinese market. The main categories are Danish food and health care products and the rising demand has made Airstore the largest costumer for Post Nord packages to China. Hear about the fierce competition for Chinese consumers and learn about the most important distribution channels.

v/ Wen Jia, who is an experienced entrepreneur, succssfully founded several companies in pharmaceutiacal and e-commerce industry. He believes that a better integrated O2O business model is the future of " New Retail". His focus in China's e-commerce market is the "last mile" delivery. 

Indlægget afvikles på en separat scene sammen med Christina Boutrup og Mikkel Hippe Brun (se ovenfor). 

KL. 10.55-11.25 :: ZALANDO'S HISTORIE OG SYN PÅ LOGISTIK I DANMARK

Få kunderne til at skrige af glæde. René Brix vil i sit indlæg give et forbrugerperspektiv på nu- og fremtidens logistikoplevelse og bl.a. eksemplificere med hans erfaringer fra lancering og opbygning af Danmarks største E-handelsshop Zalando.dk. Derudover vil han give sit perspektiv på hvordan cloudbaserede løsninger transformerer både den fremtidige kundeoplevelse og logistikbranche.

v/ Rene Gert Brix, E-handelsekspert, ekstern rådgiver for ProSiebenSat.1

Indlægget afvikles på en separat scene.

KL. 13.40-14.10 :: CYBER KRIMINALITET I LOGISTIKBRANCHEN

Thorsten Foldager Johnsen vil give Trusselsvurderingsenhedens syn på den aktuelle cybertrussel mod Danmark med fokus på logistiksektoren.

 

Yderligere vil Thorsten kort beskrive Center for Cybersikkerhed og Trusselsvurderingsenheden.

v/ Thorsten Foldager JohnsenFET. Thorsten har en baggrund med klassisk efterretningsanalyse i FE, inden han fik opgaven med at bygge FET´s Trusselsvuderingenhed op. Derudover har Thorsten en baggrund som officer i flyvevåbnet.

KL. 14.20-14.50 :: MOBILE LOGISTIK-ROBOTTER I INDUSTRI 4.0 – MULIGHEDER OG BARRIERER

 Lars Dalgaard tager pulsen på muligheder og barrierer for den nye generation af mobile logistikrobotter. Hvor langt er teknologien egentlig kommet? – og hvad skal man huske hvis man overvejer at benytte den?

v/ Lars Dalgaard, Civilingeniør og ErhvervsPhD.

  

KL. 15.00-16.30 :: INNOVATIV LOGISTIK VED BRUG AF BIG DATA: HOW TO

Udviklingen af europæiske nanosatelitter gør det nu muligt at tilbyde bedre og mere sikre positioneringsdata. De tilgængelige data muliggør udviklingen af smartere produkter og services. Særligt inden for transport- og logistikbranchen forudses det at disse data vil blive til gavn og glæde. 

 

Kom og hør om de udfordringer branchens virksomheder står overfor i dag og hvordan Big Data kan være en del af løsningen. 

v/ INFINIT