Unikt samarbejde mellem erhvervsliv og erhvervsskole

EUC Lillebælt og BMS har indgået et samarbejde omkring uddannelse af kommende kranførere. Grundet en stigende gennemsnitsalder hos BMS´s kranførere vil BMS nu sætte mere systematisk ind med at uddanne fremtidens arbejdskraft, således de er sikre på at den rette og kvalificeret arbejdskraft er tilgængelig.

EUC Lillebælt i Fredericia er eneudbyder af kranføreruddannelsen i Danmark og har igennem længere tid brugt mange ressourcer på at få et uddannelsesmiljø der kan der kan opfylde BMS´s ønsker og krav til en kvalitativ uddannelse.

BMS har gennem et stykke tid været på udkig efter et supplement til kranføreruddannelsen i form af en simulator. Simulatoren er nu fundet og opfylder til fulde BMS´s krav til hvad en simulator skal kunne til uddannelse af kommende mobilkranførere.

For at få mest muligt gavn ud af simulatoren blev det besluttet at opstille simulatoren hos EUC Lillebælt, som naturligvis vil bruge den til uddannelse af BMS´s lærlinge men også har mulighed for at bruge den til lærlinge fra andre virksomheder. Simulatoren vil ud over anvendelse på lærlingeuddannelsen også være oplagt at bruge i forbindelse med efteruddannelse af kranførere, herunder EU-efteruddannelsen for kranførere.

Hos EUC Lillebælt er man utroligt glade for samarbejdet og ser frem til at få udviklet kurser og implementeret simulatoren som supplement til eksisterende kurser og uddannelser.